Angry Cacti
Tidigare i veckan visade jag lite foton från Bergianska trädgården som min klass besökte för att söka inspiration till en pappersillustration, och här är det färdiga resultatet! Visst, jag känner väl att det kanske behövs två omgångar till av arbete för att vara 100% nöjd, men jag tycker ändå att det var en sådan rolig uppgift att det är värt att visa. Alla i klassen gjorde superfina och ambitiösa pappersarbeten och det var kul att se vad alla hade tagit med sig från trädgården och plockat in i sina illustrationer.

An illustration inspired by the plants in Bergius botanic garden.

VogueNu ska jag berätta om något roligt, nämligen att jag är med i senaste franska Vouge! Det känns alltid konstigt att få hem en tidning där en blivit publicerad, men att få Vouge hemskickad med ett personligt meddelande till mig är nästan såpass otroligt att jag knappt tror att det har hänt. Det är lustigt att tänka på att jag gjorde affischen på Jean Paul Gaultier då jag sökte Beckmans, för att sedan få beskedet att jag inte kom in. Om jag 1,5 år senare hade vetat att jag skulle få vara med i Vogue och ha med affischen i en artikel om Jean Paul Gaultier hade jag nog bara suckat och sagt att det var omöjligt. Kul tycker jag!

I’m featured in the latest french version of Vogue! Yay!

Bergianska TrädgårdenFörra veckan fick vi i klassen i uppgift att åka till Bergianska trädgården och samla material och inspiration till en illustrationsuppgift som sedan presenterades i slutet av veckan. Det var mitt första besök på trädgården så jag gick igenom de flesta växthusen och dokumenterade. Jag är nu inne på min tredje vecka på Konstfack och det känns så himlans bra. Varje dag känns kul och givande, en känsla som jag inte känt på väldigt länge. Förstår nu verkligen varför många kallat denna för drömskolan, för det känns verkligen som en dröm att gå här.

Last week me and my classmates went to a greenhouse to search for inspiration. So far I really like Konstfack, I feel extremely lucky to be here. <3

Hello

Hej alla nya som har hittat hit via Floras blogg (tacksåmycket Flora!). I torsdags kom jag hem till Stockholm efter att gjort en mindre resa till Norge och Bergen. Fortfarande inte hunnit gå igenom fotona då jag velat göra klart några illustrationer (bland annat denna som ska ingå i en liten bildserie jag jobbar på), men förhoppningsvis kommer de upp i ett inlägg någongång nu i veckan när det finns tid.
Imorgon är första dagen på Konstfack. Känns fortfarande som de gjort ett misstag, och att imorgon när jag ska registrera mig så säger de att de inte hittar mig i systemet, haha. Förhoppningsvis går allting bra!

Back in SthlmWe’re back in Stockholm after a couple of months in Orsa and Falkenberg. We’ve moved in to our new tiny apartment and have just packed up all our things so the apartment feels a little bit more like home. We’ve also been testing our new coffee press, and I’m so pleased with it. I think it’ll come in handy when I’ll start my first term at Konstfack and I might need a daily cup of coffee.

Köpenhamn #3 NyhavnEtt lite försenat sista inlägg om Köpenhamn. Sista dagen i Köpenhamn tog vi det lugnt och gjorde saker som att besöka Nyhavn, åka en rundtur med en “guidebåt” och dricka islatte i Kungsparken. Ni vet, typiskt turistig dag där t.o.m. jag, som alltid förnekar att jag är en turist, kände mig lite turistig. Köpenhamn är helt klart min favorithuvudstad i hela Norden (och då har jag faktiskt besökt alla huvudstäder i Norden), och det kändes himlans tråkigt att fara därifrån.

Jag får dessutom be om ursäkt att alla bilder från min blogg försvann i några dagar. Det visade sig att ovanligt många besökt mitt senaste inlägg om designbutikerna i Köpenhamn och att bandbredden, hos den hemsida jag laddar upp mina foton, tagit slut. Så utan förvarning stängde de ner alla mina foton. Har så smått börjar överföra alla fotona på bloggen till det webbhotell jag använder till min hemsida, men det tar lite tid. Tålamod!

Köpenhamn #2 Designbutiker


DANSK
Dansk är en liten inredningsbutik som ligger längs Istegade i Köpenhamn. Jag hade läst på lite om inredningsbutiker jag ville besöka i Köpenhamn och denna lågt på listan. När jag klev in i butiken blev jag helt hänförd. Jag kände att om jag skulle ha en inredningsbutik skulle den se exakt ut såhär. Stål, klara mönster, starka färger, keramik, trä, tryck, allt!
Dagen jag bor i min egna lägenhet kommer jag åka ner hit och plocka på mig några saker.


PLAYTYPE
Playtype är en affär som dykt upp gång på gång i mitt flöde från de danskar jag följer på Instragram. Playtype är en typ av konceptbutik som fokuserar på typografi och bokstäver. Kul med en butik där allt kretsar kring typografi, något jag inte ser så ofta. Var sugen på en mugg med ett dansk ø, men det får bli en annan gång.


HAY
HAY är en av de där butikerna i Köpenhamn som jag aldrig har besökt, jag har bara besökt HAY i det där hörnet på NK i Sthlm som en aldrig hittar. I Köpenhamn är var det dock helt tvärtom, två våningar med ALLT. HAY-heaven. Köpte med oss ett set med lådor som vi spanat in ett tag. 100 % nöjd.STILLEBEN
Stilleben ligger på en avstickande gata från Ströget strax innan en går till HAY. Supersöt affär som bland annat köpt in saker från en av mina favoritkeramiker Arhoj, min senaste studiocrush Bingo Atelier (får sådana där crushes hela tiden då jag blir helt förälskad i en studios arbeten, hur de lever, instagramfeed, osv) och mycket annat. Stilleben fokuserar mest på keramik, textil, små artefakter och affischer, allt lika trevlig.