Back in SthlmWe’re back in Stockholm after a couple of months in Orsa and Falkenberg. We’ve moved in to our new tiny apartment and have just packed up all our things so the apartment feels a little bit more like home. We’ve also been testing our new coffee press, and I’m so pleased with it. I think it’ll come in handy when I’ll start my first term at Konstfack and I might need a daily cup of coffee.

Köpenhamn #3 NyhavnEtt lite försenat sista inlägg om Köpenhamn. Sista dagen i Köpenhamn tog vi det lugnt och gjorde saker som att besöka Nyhavn, åka en rundtur med en “guidebåt” och dricka islatte i Kungsparken. Ni vet, typiskt turistig dag där t.o.m. jag, som alltid förnekar att jag är en turist, kände mig lite turistig. Köpenhamn är helt klart min favorithuvudstad i hela Norden (och då har jag faktiskt besökt alla huvudstäder i Norden), och det kändes himlans tråkigt att fara därifrån.

Jag får dessutom be om ursäkt att alla bilder från min blogg försvann i några dagar. Det visade sig att ovanligt många besökt mitt senaste inlägg om designbutikerna i Köpenhamn och att bandbredden, hos den hemsida jag laddar upp mina foton, tagit slut. Så utan förvarning stängde de ner alla mina foton. Har så smått börjar överföra alla fotona på bloggen till det webbhotell jag använder till min hemsida, men det tar lite tid. Tålamod!

Köpenhamn #2 Designbutiker


DANSK
Dansk är en liten inredningsbutik som ligger längs Istegade i Köpenhamn. Jag hade läst på lite om inredningsbutiker jag ville besöka i Köpenhamn och denna lågt på listan. När jag klev in i butiken blev jag helt hänförd. Jag kände att om jag skulle ha en inredningsbutik skulle den se exakt ut såhär. Stål, klara mönster, starka färger, keramik, trä, tryck, allt!
Dagen jag bor i min egna lägenhet kommer jag åka ner hit och plocka på mig några saker.


PLAYTYPE
Playtype är en affär som dykt upp gång på gång i mitt flöde från de danskar jag följer på Instragram. Playtype är en typ av konceptbutik som fokuserar på typografi och bokstäver. Kul med en butik där allt kretsar kring typografi, något jag inte ser så ofta. Var sugen på en mugg med ett dansk ø, men det får bli en annan gång.


HAY
HAY är en av de där butikerna i Köpenhamn som jag aldrig har besökt, jag har bara besökt HAY i det där hörnet på NK i Sthlm som en aldrig hittar. I Köpenhamn är var det dock helt tvärtom, två våningar med ALLT. HAY-heaven. Köpte med oss ett set med lådor som vi spanat in ett tag. 100 % nöjd.STILLEBEN
Stilleben ligger på en avstickande gata från Ströget strax innan en går till HAY. Supersöt affär som bland annat köpt in saker från en av mina favoritkeramiker Arhoj, min senaste studiocrush Bingo Atelier (får sådana där crushes hela tiden då jag blir helt förälskad i en studios arbeten, hur de lever, instagramfeed, osv) och mycket annat. Stilleben fokuserar mest på keramik, textil, små artefakter och affischer, allt lika trevlig.

Antagen till Konstfack

Igår fick jag ett samtal från Konstfack, ett samtal jag väntat lääänge på och frågan jag så gärna velat få ställd till mig. “Vill du börja på Konstfack i höst?”. I maj fick jag beskedet att jag var första reserv till GDI, helt värdelöst och jag började ställa in mig på att försöka jobba helt på egna ben och starta upp någonting eget. Tungt, men det kändes ändå helt ok. Men nu så vet jag att i höst så börjar jag på Grafisk Design & Illustration på Konstfack, bättre kan det inte bli! Hurra!

Köpenhamn #1


I helgen, dvs 19-20 Juli, åkte jag med Erik och hans familj ner till Köpenhamn för att fira hans 25-årsdag. Fyller en jämnt ska det vara fint. Älskar Köpenhamn på så många vis, så det kändes extra kul att åka tillbaka dit. Första dagen åt vi mat, besökte massa butiker (mer om det i nästa inlägg!), vilade på hotellet och besökte köttdistriket.

Till Havs

I Eriks senaste illustration fick han till en helt superfin textur som jag aldrig lyckats få till själv. Ibland kan tekniker vara extremt svåra att få till och ännu svårare att komma på själv, så jag frågade Erik om han ville hjälpa mig att färglägga en skiss jag gjort. Superdupernajs blev det, om jag får säga det själv. Fiffig pojkvän en har tycker jag.

MeadowI julas gav jag bort en kudde med mitt mönster till min mamma (hoppas du blev glad mami!) från mitt Society6 konto. Blir lika imponerad varje gång jag beställer något från Society6 då kvalitén och färgåtergivningen är helt fenomenal. Passade på att fotografera den medan jag var hemma hos mamma. Kudden finns att köpa —>här<—.
En annan rolig sak jag gjort är att uppdatera bloggdesignen litegrann, så nu finns det t.ex. kategorier i botten av varje inlägg så att du som läser kan länkas till liknande inlägg!

Pillow with my pattern which I bought from my account at Society6. Pretty impressed with the quality and colors! Available —>here<—