Berlin 2015Tidigare i höst lämnade jag in en fotorulle för framkallning med foton jag tog från när jag besökte Berlin i Augusti. Jag skannade rullen innan jul, men glömde sedan att lägga upp bilderna. Så glad att jag tog med min analogakamera på resan, hade nog inte dokumenterat lika mycket annars. Vi bodde i Neukölln i en superfin lägenhet vi fixade via AirBnb. Önskar att jag hade lika fina fönster hemma i Stockholm som i den lägenheten vi hyrde, hade lätt kunna bo där. Den första dagen trosade vi mest runt och försökte få i oss någon vettig mat. Mer foton kommer sen från dagen vi gick till Bauhaus och Buchstaben Museum!

Illustrations for IKEA

I somras frågade IKEA om jag ville göra illustrationer för deras dekoration– och inspirationssektion på Ikeas hemsida. Uppdraget var att visa upp via illustration hur du hittar rätt storlek om du funderar på att skaffa en matta. Jag visste knappt själv att det fanns tips hur en skapar grupperingar och ytfördelningar i ett rum med hjälp av mattor, så uppdraget lärde mig dessutom något nytt! Det var verkligen utmanande att teckna möbler då det är något jag inte gör särskilt ofta, men nu i efterhand är jag verkligen sugen att teckna mer möbler och inomhusmiljöer. Kul uppdrag!

Lust att se resten av illustrationerna och inlägget? Klicka här!

Last summer I was asked by IKEA to make illustrations for a blogpost about “how to pick the perfect sized rug”. It was a really fun commission and I learned a lot about furnishing your home with rugs. I’m not used to illustrate furniture, so it was a bit of a challenge, but a fun one! If you want to see the whole blogpost about how to pick the perfect sized rug —> click here!

PinsLately I’ve been obsessed with pins. They’re such a fun way to show your interests (or “skills” as you can see in my selection of pins), or to have as illustrations in a more physical form. Erik and I have been wanting these pins forever now and we’ve both been working really hard this year, so I thought we deserved an “end of the year”-gift for ourselves. I’ve pinned mine on my backpack and I couldn’t be happier about how they look together! It would be so much fun to make a pin collection of my own, maybe next year? Who knows!

If you think these pins are just to good to be true, you can order yours from thesearethings.com! Bye for now!

Portra 2015 | Falkenberg
I somras skrev jag här på bloggen att jag verkligen tröttnat på digitalt fotografi och hade funderingar på att mer eller mindre övergå till analogt fotograferande. Sen började jag tveka lite då jag kom på farhågorna med analogt = att filmen ska vara dålig, att kameran ramlar i golvet och filmen exponeras inför inför ljus, eller att jag ska över/underexponera filmen så att alla fotona förstörs. Men jag tänkte att jag ger det försök så får vi se om fotona blir bra eller ej. Lämnade in två rullar på framkallning för någon vecka sedan och skannade in negativen i onsdags, och så fort jag såg fotona så bah “STRUNT I VAD JAG SA TIDIGARE JAG GÅR ALDRIG MER TILLBAKA TILL DIGITALT”. Jag kan knappt fatta att det är analogt, så himlans nöjd med resultatet. Har lämnat in fler rullar nu från när jag var i Berlin, och jag spänt på att se om de fotona blev bra. Roligare att vänta på analogafilmrullar än att vänta på tomten asså.

FabrikI somras gjorde jag ju flera bokstäver till projektet “36DAYSOFTYPE” på Instagram vilket var himlans kul, men stressigt. Det var flera som frågade om jag skulle göra ett fullt alfabet av någon av bokstäverna och färdigställa till ett typsnitt. Ett lite väl stort projekt tyckte jag samt stor risk att det inte skulle se så bra ut med eftersom de bokstäverna var mer åt lettering än åt typsnittsdesign. MEN jag tyckte ändå att det var en kul idé att göra ett set med bokstäver som alla hade samma stil. Jag valde att utveckla det U:et jag gjorde till 36DAYSOFTYPE eftersom det var en utav mina favoriter. Eftersom det kommer ut rök ur bokstäverna tyckte jag att de liknade små fabriker, så från och med nu döper jag dessa bokstäver till “Fabrik”! Jag kommer sälja dessa på Konstfacks julmarknad, så är någon sugen att köpa kommer det finnas 30cmx40cm affischer att köpa! Men mer om det senare.

21 October


Två polaroidfoton från en magiskt vacker höstdag i ett, just nu, hetsigt jobbkaos. Ibland kan jag känna att det känns som en lyx att ta en spontan promenad på morgonen istället för att åka raka vägen till skolan, speciellt denna hösten som varat så länge och oförstörd av oväder. Klämmer även in en spexig bild på Vicky, för att; varför inte?

Two polaroids I shot this last Wednesday. It’s such a beautiful autumn weather here in Stockholm at the moment, and I feel so lucky to have some free time in the mornings to take a walk before I go to school. I wish this season would stay forever.