Julklappar 2014

Det har gått över en månad sedan julafton men jag tänkte ändå visa vad jag fick i julklapp, för det känns verkligen som om jag måste vart extra snäll eller nått för jag fick verkligen superfina saker.

Först fick jag en keps av Erik som jag verkligen velat ha hur länge som helst. Designen är ett samarbete mellan Marta Veludo x Restored och har det mest perfekta confettimönstret. Längtar tills det blir varmare ute så jag kan ha på mig den lite oftare.

Av Eriks mamma fick jag ett litet set med espressomuggar från Höganäs. Jag fick de stora tekopparna av en vän i höstas och blev superglad över att fylla på min minisamling med fler koppar.

Av min syster fick jag en MAC 168 borste. Älskar MACs borstar, tack syster <3.


Sedan till en av de presenterna jag verkligen fick ett hjärtsnörp när jag öppnade. Min morfar är hantverkare och för 2 år sedan sa till honom att jag önskade mig en träskärbräda av honom. Ingenting hände så jag trodde att han hade glömt bort. Sedan så öppnade jag paketet i julas och där fanns två skärbrädor. Finns inget som är så fint som egengjorda köksberedskap eller möbler. Så lätt att glömma att en faktiskt kan göra egna saker när de flesta bara köper färdigproducerade ting.


Sedan tänkte jag visa två saker jag köpte till Erik. Först denna rakkopp med rakborste. Damn. Rakning på en helt ny nivå.


Present nummer två var kokboken “Green Kitchen Stories”. Både jag och Erik äter bara vegetariskt och det kändes så himla bra att hitta en bok med både vardags och lite roligare recept. Jag har vart in och kikat på deras blogg tidigare, men det är extra kul att ha en kokbok där en kan bläddra mellan sidorna och titta och fundera.

Klart slut på julklappar!

Wogoo Zoogi

Nu ska jag visa något fint som kom i posten innan jul. Det är ingen nyhet att jag älskar Atelier Bingos affischer och screentryck, och att jag älskar zines vet vi redan. Så när jag fick reda på att Atelier Bingo gjort ett zine med illustrationer blev jag helt “JA” och så köpte jag och Erik det så fort det släpptes för försäljning via Tan & Loose. Jag älskar de starka färgerna i kombination med Atelier Bingos kollage och mönster. Ett fint tillägg till vår lilla zinesamling. Zinet finns fortfarande att köpa här om en är sugen.

Bye bye 2014
Då är det nya året här och inspirerat av min lilla syster har jag tagit ett foto från varje månad under 2014 och samlat de i ett inlägg från januari till december. 2014 var ett sådant knäppt år för mig, total berg- och dalbana för att sedan på hösten titta tillbaka till mig själv och rutiner som jag ramlat ur för länge sedan, vänja sig med att ha folk runt omkring sig igen och inte sitta i en lägenhet alldeles för sig själv om dagarna. Jag hoppas att 2015 blir ett kul & spännande år, fler spännande uppdrag, mer ork till skolarbete och fler roliga event och resor. Hoppas att ni följer med!

* God jul *
God jul alla! Nu sitter ni säkert och kollar på Kalle, mumsar choklad och stör er på släktingarna, men om ni tröttnar på det kan ni titta på de julkort som jag och Erik gjorde i år till julmarknaden. Vi gjorde tre stycken annorlunda “julgranar” för de som tröttnar på klassisk jul. Ska lätt ha en julkaktus i framtiden. God jul!

Print “Hylla”Nu har jag uppdaterat Etsy med en till poster som jag och Erik gjorde tillsammans till julmarknaden. Vi hade en idé om att göra en illustration med krukväxter som står på hyllor uppsatta på en vägg, ett annat sätt att få lite grönt inomhus speciellt om du har en liten lägenhet som inte har plats för hur många växter som helst. Finns att köpa här:

Imorgon åker jag hem till Orsa över jul, längtar ihjäl mig. Stockholm har verkligen levererat 0% julstämning och jag kan knappt vänta tills jag får komma hem och gå i skogen igen utan stressade människor och tunnelbanor överallt.

Paper Light #2 + Desk

Snodde dessa bilder från Frida från när hon var på Konstfack nu i veckan och pratade lite om nästa nummer av hennes tidning Paper Light som jag skall hjälpa henne med. Kommer bli kul! Det var även roligt att få någon annan än mig själv som fotade mig samt mitt skrivbord. Förresten så vill jag bara säga KUL att det är så många som ändå köpt Rainy Days! Finns fortfarande kvar att köpa här. Beställer ni nästa vecka så kommer zinet garanterat fram innan jul.