Print “Hylla”Nu har jag uppdaterat Etsy med en till poster som jag och Erik gjorde tillsammans till julmarknaden. Vi hade en idé om att göra en illustration med krukväxter som står på hyllor uppsatta på en vägg, ett annat sätt att få lite grönt inomhus speciellt om du har en liten lägenhet som inte har plats för hur många växter som helst. Finns att köpa här:

Imorgon åker jag hem till Orsa över jul, längtar ihjäl mig. Stockholm har verkligen levererat 0% julstämning och jag kan knappt vänta tills jag får komma hem och gå i skogen igen utan stressade människor och tunnelbanor överallt.

Paper Light #2 + Desk

Snodde dessa bilder från Frida från när hon var på Konstfack nu i veckan och pratade lite om nästa nummer av hennes tidning Paper Light som jag skall hjälpa henne med. Kommer bli kul! Det var även roligt att få någon annan än mig själv som fotade mig samt mitt skrivbord. Förresten så vill jag bara säga KUL att det är så många som ändå köpt Rainy Days! Finns fortfarande kvar att köpa här. Beställer ni nästa vecka så kommer zinet garanterat fram innan jul.

Rainy Days Zine


Nu är det här, projektet som jag och Erik jobbat på de senaste 5 månaderna och som nu äntligen är klart. Det känns så fint att få presentera det för alla då det verkligen vart ett hjärteprojekt som vi pysslat med så fort vi har haft lite fritid över. Det kändes verkligen som att hämta en bebis från bb när vi hämtat trycken från tryckeriet och färgerna blev så bra att det var svårt att inte bli exhalterad. Men vad är Rainy Days? Jo, vi har gjort ett zine som heter Rainy Days som handlar om regniga dagar och som vi sedan har risoprintat hos Peow!Studio (för er som inte vet vad risoprint är för något så finns en finfin guide här). I zinet har vi har bjudit in 5 stycken illustratörer vi känner (Jack Rhodin, Tor Weibull, Unni Toivola, Mika Nilsson och Petter Almgren) som alla har fått illustrera vad de gör under en regnig dag. Det är många som redan har köpt zinet på Konstfacks julmarknad där en kunde köpa det i helgen, men nu idag finns det även att köpa online! Zinet kostar 150 kr och då ingår även en risoprintad affisch. Pappret vi har tryckt på heter Munken och är ett högkvalitativt miljövänligt papper som har den perfekta nyansen mellan vitt och äggvit. Zinet är i en upplaga av 50 och varje tidning är numrerad. Hoppas ni gillar det!

—-> Zinet kan du köpa via Bigcartel <--

Följ gärna zinet på tumblr också där det uppdateras lite oftare!

Sist i detta inlägg vill jag verkligen tacka alla de som kom fram till mig på marknaden och sa att de följer den här bloggen. Jag kommer inte ihåg vad ni heter, men det var hur kul som helst. Det är så lätt att tro att det en gör bakom skärmen inte märks eller syns, därför känns det extra fint när folk vågar komma fram och säga hej. Tack!

Rainy Days is a zine created by Amanda Berglund and Erik Kirtley from Stockholm, Sweden. It features illustrations about rainy days, made by Petter Almgren, Mika Nilson, Jack Rhodin, Unni Toivola, and Tor Weibull.The zine is risoprinted in red and blue at Peow! Studio in Stockholm, and produced in an edition of 50.
Buy Rainy Days!

Kom till Konstfacks julmarknad 29-30 nov!

Nu är alla affischer invirade i plast, borden utsatta på sina platser och snart öppnas dörrarna till Konstfacks julmarknad! Tror det kommer bli superfint och om du är i Stockholm så kom förbi Telefonplan och ta en titt! Jag kommer bland annat sälja illustrationen som syns i inlägget samt massa andra bilder. Välkommen!

Rainy Days

Idag gick jag och Erik till Peow!Studio och plockade upp en sak vi jobbat på de senaste 5 månaderna. Trycket blev över förväntan och jag kan knappt vänta tills jag får visa er mer av projektet. Tills vidare får ni en spellista med låtar på temat…

Today I and Erik picked up a project we’ve been working on for the last 5 months. So thrilled about it and I can’t wait to show it to you!

Visitkort
Under Konstfacks julmarknad kommer jag och Erik sitta vid samma bord och sälja våra saker. Eftersom vi gjort några prylar tillsammans så bestämde vi oss för att ha ett gemensamt visitkort med bådas visitkort sammankopplade. Vill en sedan dra bort ett av våra kort så kan en enkelt dra isär korten då vi stansat en skiljelinje mellan korten. Snabbt och enkelt!